Malawi Ciklider

Malawisjön är värdens nionde störst sjö och ligger i östra Afrika. Malawi cikliderna är munruvare, vilket innebär att honan tar upp äggen i munnen efter leken och ruvar dessa i ca 3 veckor. Både hanen och honan försvarar sina avkommor, t.ex. honan tar in sina yngel i munnen vid fara och man kan då se små fiskögon titta ut ur hennes mun. Det finns idag ca 700 beskrivna arter i sjön och i stort sett alla är endemiska dvs. de finns bara på en plats. Färgerna på Malawi cikliderna är fantastiska och variationen är oändlig.
Några kända fiskar i gruppen är Röd zebra, Auloncara, Trawavasae, Golden, Saulosi och Moorii.Vid akvarium skötsel är det viktigt att tänka på att inte ha ett för litet akvarium, akvariet måste minst vara 200 liter.Malawi cikliden fungerar alldeles utmärk i ett akvarie leasing akvarium. Med sin säregna lek och beteende är den mycket omtyckt.

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår